Assalamualaikum dan selamat pagi...
Semalam terpandang resepi ni kat blog Roz HomeKreation. Tiba-tiba hati berkobar-kobar untuk mencubanya. Lagipun kat rumah tu masih ada sebalang lagi kulit tart yang belum digunakan. Lebihan buat cheese tart untuk birthday cucu mak affaf tempoh hari. Nak buat cheese tart lagi anak-anak pun dah boring.
Resepi yang amat mudah untuk dicuba dan sangat sedap dimakan ketika masih panas. So memang tak rugi mencubanya. Terima kasih kepada puan punya resepi dan minta izin CNP resepi kat sini ye..
Blueberry
Sponge Tarts
Hasil: ~2 dozen
BAHAN2:
Tartlet Pastry yg
sudah siap di bakar
Jem Blueberry
SPONGE CAKE:
1 bj Telur
25g Tepung Kek
25g Gula Kastor
3g Ovalet
6g Susu Cair
12g Mentega Cair
CARA2:
1. Pukul kesemua bahan2 sponge cake, kecuali butter, sehingga pekat &
bertali.
Masukkan butter & gaul rata.
2. Sudukan sedikit jem strawberry ke dalam tartlet pastry.
Sudukan pula adunan kek ke menutupi lapisan jem.
3. Bakar 180C selama
15 minit atau keperangan.
No comments:
Post a Comment