IKLAN

25 December 2012

Kunci Rumah Baru Teratak Iera


Salam....

Minggu lepas kami  pergi ambil kunci rumah kat pemaju. Itu pun kira pemilik yang terakhir sebab kebanyakkan tarikh 'appointment' semuanya dah habis org lain 'book' cuma tarikh tu je yang tinggal.  Tapi okey juga ambil lewat sebab kami tak delah terburu-buru nak pindah lagi malah tak de perancangan pun nak pindah buat masa ini. So ada masa lah dok fikir2 apa nak mekap2 kat rumah tu nanti, lagipun bukannya ada banyak budget pun.

Lepas ambil anak kunci dan buat pembayaran apa2 yang patut. Kita orang gi lah  tengok rumah untuk check apa yang patut. Rupanya dah ramai orang lain dah siap pasang grill, iera ni grill pun belum survey lagi. Mulalah hati berkobar2. Bila nak cerita bab rumah ni, memang sakit hati, maklumlah banyak sangat nak isi kat borang defect tu (mungkin faham apa yg iera maksudkan). Dekat setengah hari kita orang check satu persatu. Walaupun sikit, iera report  je kat borang tu. Itu rumah kita, rumah baru lagi tu. Tentulah kita nak yang sempurna. Kita bayar mahal-mahal, suka hati dia orang je buat cincai2 je. Ingatkan nama Syarikat yg gah, kualitinya elok rupanya tidak. Oleh itu, jangan percaya pada jenama .....

 Photobucket

3 comments:

TeacherAzimah said...

Akak hr tu isi jgk borang defect tu. Tp xde pun pemaju ambik tindakan. Nak xnak kena buat sendiri huhu... and trust me, nak make up n masuk rumah baru mmg bykkkkkkkkk guna rm. Smpi hbs saving huhu... btw rumah iera katne? Jns apa?

fieda said...

wah...bestnyer..mesti seronok kan..

Aty_Fared said...

Mmng dpt kunci jer bkn blh lenggng knkung masuk umah kan...:)

© Tentang Dia | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™