IKLAN

16 April 2014

Jalan-Jalan Cari Makan- Restoran Sunan Drajat

 Salam Petang buat semua...

Sejak akhir-akhir ni kita orang dah jarang jalan-jalan cari makan, tidak seperti dulu lagi. Sekarang ni masa cukup terhad sebab anak-anak asyik ada aktiviti jer hari minggu kat sekolah. Nak pergi mana-mana pun dah susah sekarang ni. Siapa pernah dengar Nasi Bakar??? kalau sesiapa pernah menonton JJCM satu masa dulu, mesti tahukan. Iera pun dapat tahu masa menonton JJCM. Waktu tu nampak sedap jer pengacara tu makan. Memang tergoda iera dibuatnya. Dah beberapa kali ajak HB gi cuba tapi asyik tertangguh jer. Lagipun restorannya tak delah jauh sangat, kalau jauh memang tak berpeluang nak pergi.


Set Nasi Bakar Ayam Bakar

Akhirnya berpeluang juga merasainya apa benda nasi bakar tu. Waktu tu iera pergi berdua jer sebab anak-anak tak de kat rumah. Tamak betul waktu tu order dua set, kesudahannya tak habis sebab banyak sangat. Lain kali satu set pun dah cukup.Bagi iera, takdelah keistimewaan sangat nasi, macam biasa jer. 

Bila dah buka bungkusan, inilah rupa nasi tu...

Walaupun dah kekenyangan, iera tetap nak try desert ni yang dia orang cakap sedap iaitu Pisang Bakar. Memang sedap dan kejap jer licin. Nasib baik order lepas makan, kalau order sebelum makan memang tak cukup satu ni.

Jus Alpokat / Avocado - sedap sangat!


Kalau ada sesiapa nak cuba , ini alamatnya ye....

Photobucket

4 comments:

juls julie said...

assalam...thanks singgah blog saya..

jus alpukat tu nampak menyelerakan.. tp x abis pantang lagi 44 hari..sobs..sobss...sobsss... *tahan nafsu makan*

mama maman aka yana said...

jauh dr puchong.. hubby takkan layan punya.. hahaha

tp air tuh nmpk mebeles la.. kecur air liur.. huhu

Mamasya said...

pertama kali dengar nasi bakar...

adianiez AIDA said...

wow! aida terpikat dgn pisang bakar ituuuu !!!! my feveret...

© Tentang Dia | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™