IKLAN

28 April 2014

Nasi Goreng Planta

Assalamualaikum..

Pagi ni iera masak simple jer atas permintaan Adam nak bawa bekal kat sekolah. Agaknya dah jemu kot makanan kat kantin. Walaupun setiap pagi iera masak untuk lunch, dia orang jarang nak bawa bekal. Semalam tanyalah Adam nak ummi masakkan apa untuk bekal pagi esok. Dia cakap nak nasi goreng planta sebab dah selalu sangat suruh umminya buatkan. Ini mesti gara-gara tengok iklan kat tv ni. Pertama kali buat nasi goreng planta, selalunya buat nasi goreng biasa jer. 


Tak de resepi khas untuk nasi goreng ni. Main campak-campak jer tapi yang penting kenalah letak planta. Pagi ni semua anak-anak bawa bekal termasuk en.suami sekali. Jemput makan ye.......

Photobucket

3 comments:

tun_telani said...

Salam kak iera.. dulu tun berangan nk buat bekal tiap2 hari kat husben n anak2. hihi.. tp ni duk kuarters dlm pagar, hubby balik tiap2 hari makan.. hehe.. maybe ada rezeki pindah semenanjung nnti blh teruskan cita2 ber-bento.. ^^

Kakzakie said...

Iklan kat tv tu memang menarik Iera. Kakak tengok nasi goreng Iera macam nak makan juga:)

Terima kasih sudi follow blog kakak dan kakak dah follow sini juga ke 83...

BUNDA a.k.a KN said...

Cuma minyaknyer aje yg lain dari minyak masak biasa ...tuka ke planta....tentu nye lebih sedap sbb planta wangi sikit...

© Tentang Dia | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™